Concerten

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open repetitie opera ‘Doctor Atomic’

21 maart 2023, 20:00 - 22:30

De Utrechtse Studenten Cantorij zoekt projectzangers! Het koor voor het operaproject is bijna compleet, maar we zijn nog op zoek naar extra alten en sopranen!

Heb jij altijd al in een opera willen zingen? Dan is dit je kans! In juli 2023 zal de USCantorij schitteren in de opera Doctor Atomic, een project ter ere van het 200-jarig bestaan van het Utrechtsch Studenten Concert. Dit voeren we op in de Werkspoorkathedraal in Utrecht o.l.v. Bas Pollard. Naast een groot aantal professionele solisten en het prachtige orkestspel van het USConcert, zal de Cantorij het gehele ensemble vormen van de opera. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste projectzangers.

Over de opera

De opera speelt zich af aan het begin van een opwindend en angstaanjagend tijdperk. Lukt het de Verenigde Staten in 1945 om √©√©rder dan Duitsland een atoombom te ontwikkelen? Dit project, dat de geschiedenis in is gegaan als het Manhattan Project, wordt in de opera beschreven vanuit de sleutelfiguren van de geschiedenis. Zo neemt men een kijkje in de onstuimige emoties en belevenissen van de briljante natuurkundige Robert Oppenheimer, die het meesterbrein was achter de operatie. John Adams’ meeslepende muziek zorgt ervoor dat de luisteraar helemaal opgaat in deze gebeurtenissen die de wereld zoals we die nu kennen hebben gevormd

Praktische informatie

– De repetities vinden plaats op dinsdagavond van ongeveer 20:00-22:30 in Parnassos Cultuurcentrum. Vanaf maart beginnen we met repeteren en in juli zullen we zeven keer op het podium staan in de Werkspoorkathedraal te Utrecht.
– De concertdata zijn: 13, 15, 17, 19, 21, 23 en 25 juli 2023.
– Voor je deelname wordt een auditie afgenomen, waarvoor je een stuk uit de opera moet voorbereiden.

Open repetities

Ben jij na het lezen van dit bericht ook zo enthousiast geworden en zing je alt of sopraan (de vrouwenstemmen)? Kom dan aanstaande dinsdag naar onze open repetitie! Tijdens een open repetitie kun je ervaren hoe het is om te zingen bij de USCantorij en kun je besluiten of je auditie zou willen doen voor de opera. Geef je op voor de open repetitie, of ook alvast al voor een auditie, door te mailen naar secretaris@uscantorij.nl Eventuele vragen kun je gerust stellen via datzelfde e-mail adres!

Kom alles over de opera te weten op www.doctoratomic.nl

Gegevens

Datum:
21 maart 2023
Tijd:
20:00 - 22:30