Zing mee!

Wat leuk dat je op deze pagina komt kijken! Waarschijnlijk zit je er namelijk over te denken om met ons mee te doen.

De Cantorij is een leuke groep mensen met hoge ambities. Als koorlid moet je in staat zijn zelf de muziek eigen te maken, om zo prettig en productief samen te kunnen repeteren. De repetities zijn wekelijks op dinsdag van 20.30 tot 23.00 uur in Parnassos (Kruisstraat 201, Utrecht).

De zangersbijdrage om bij de USCantorij mee te zingen bedraagt €15,50 per maand voor studenten en €21,- per maand voor niet-studenten (er worden 10 maanden per jaar gerekend).

Samenstelling

De Utrechtse Studenten Cantorij streeft naar een samenstelling van 8 zangers per stemgroep. De meerderheid van de leden studeert aan Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, het HKU Conservatorium of een andere instelling, maar een deel van de leden bestaat uit alumni. Internationale studenten en uitwisselingsstudenten zijn van harte welkom.

Procedure

Als je eraan denkt om mee te zingen met de Cantorij ben je van harte welkom op een van onze open repetities. Deze repetities zijn vaak de eerste repetities van het nieuwe seizoen. De eerstvolgende open repetities zijn op 29 maart en 5 april 2022 om 20:30 in Parnassos Cultuurcentrum. We zijn op zoek naar alten, tenoren en bassen. Het is niet nodig je van tevoren aan te melden, je kunt gewoon komen kijken en meezingen!

Tijdens de repetitie kun je kijken of de Cantorij bij je verwachtingen aansluit. Als je besluit lid te willen worden, dan kun je op de repetitie een afspraak maken voor een auditie. Tijdens de repetitie wordt verteld wat de auditie inhoudt. Meestal wordt de auditie een week later voorafgaand aan de repetitie afgenomen.

De auditie bestaat uit:

  • Het zingen van een vooraf ingestudeerd lied. Dit krijg je van te voren toegezonden, zodat je thuis kunt studeren.
  • Een ritme-oefening. Ook deze ritme-oefening krijg je van tevoren toegezonden.
  • Een stemtest. Hiermee kijken we naar je bereik, je klank en je techniek.

Meld je hier aan

Kijk ook eens op onze social media kanalen, te vinden onderaan deze pagina.