Zing mee!

Zingen bij de Utrechtse Studenten Cantorij

Wat leuk dat je op deze pagina komt kijken!

Ben je op zoek naar een koor met een hoog muzikaal niveau en fijne mensen? Dan is de USCantorij iets voor jou! Het koor bestaat uit een gezellige groep studenten met hoge ambities. We repeteren iedere dinsdag van 20:30 tot 23:00 en voeren drie keer per jaar een gevarieerd programma uit. Als koorlid moet je in staat zijn zelf de muziek eigen te maken, om zo prettig en productief samen te kunnen repeteren. Het koor is een gemengd koor en telt acht zangers per stemgroep. De grote meerderheid studeert aan onderwijsinstellingen in Utrecht, zoals de UU, HU en HKU. Internationale studenten en uitwisselingsstudenten zijn van harte welkom.

Lid worden betekent naast veel muziek maken ook veel gezelligheid! We hebben bijvoorbeeld na elke repetitie op dinsdagavond een borrel, steevast een gezamenlijk diner na repetitiedagen en af en toe extra activiteiten met elkaar. Ook doet een repetitieweekend ieder Cantorijnenhart sneller kloppen en zijn de concerten natuurlijk de kers op de taart. Je leert dus veel nieuwe leuke mensen kennen!

De zangersbijdrage om bij de USCantorij mee te zingen bedraagt €15,50 per maand voor studenten en €24,50 per maand voor niet-studenten (er worden 10 maanden per jaar gerekend).

Dus hou je van zingen? Heb je zin om je tanden te zetten in uitdagende muziek en heb je zin om een hechte groep nieuwe mensen te leren kennen? Benieuwd naar dat euforische gevoel na een mooi concert? Dan zien we je hopelijk terug op een van onze open repetities!

Kijk ook eens op onze social media kanalen! Te vinden onderaan deze pagina.

Open repetities

We repeteren wekelijks op dinsdag van 20.30 tot 23.00 uur in Parnassos Cultuurcentrum (Lokaal 024, Kruisstraat 201, Utrecht). Als je eraan denkt om mee te zingen met de USCantorij ben je van harte welkom op een van onze open repetities. Deze vinden ongeveer drie keer per jaar plaats.  Tijdens een open repetitie kun je vrijblijvend kijken of de USCantorij bij je verwachtingen aansluit. Als je besluit lid te willen worden kun je daarna een afspraak maken voor een auditie.

De volgende open repetities zijn op de dinsdagen 3 en 10 september 2024.
Meld je aan voor een open repetitie via secretaris@uscantorij.nl.

Auditie

Als je besluit lid te willen worden kun je bij een open repetitie, of door een mail te sturen via de link hieronder, een afspraak maken voor een auditie. De audities zullen plaatsvinden in de eerste weken van ons nieuwe project.

De auditie bestaat uit:

  • Het zingen van een vooraf ingestudeerd lied. Dit krijg je van te voren toegezonden, zodat je thuis kunt studeren.
  • Een ritme-oefening. Ook deze ritme-oefening krijg je van tevoren toegezonden.
  • Een stemtest. Hiermee kijken we naar je bereik, je klank en je techniek.

Meld je via dit e-mail adres aan!

Mocht je eerst nog vragen hebben, schroom dan niet deze te stellen via dezelfde link.