Concerten

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lustrumconcert ‘Voices of Joy’ – Nicolaïkerk, Utrecht

16 juni, 15:00

Met het vreugdevolle programma Voices of Joy viert de Utrechtse Studenten Cantorij op 14 en 16 juni haar 60-jarig bestaan! Zestig jaren van een koor waarin klassieke koormuziek studenten met elkaar verbindt, waarin levenslange vriendschappen worden gesloten, en de zangers hun ambitie en passie steeds weer kunnen delen met elkaar en het publiek. In Voices of Joy vieren we deze kracht van koormuziek, met werken over de natuur van Nederlandse en Tsjechische componisten, als voorbode van de lustrumtournee die we deze zomer zullen maken naar Tsjechië. 

Centraal in het programma staat de opdrachtcompositie ‘The Voice of Joy’ van Anke Brouwer, die op 14 juni in wereldpremière zal gaan. In dit werk, op tekst van het gedicht ‘Laughing song’ van William Blake, wordt de menselijke relatie met de natuur vol vreugde bezongen. Voor veel dichters en componisten hangen de kracht van muziek en de pracht van de natuur dan ook nauw samen. Zo ook in de reeks ‘V přírodě’ (‘In de natuur’) van Dvořák, waarin bijvoorbeeld een lied binnen de ziel verschijnt als dauw op een met stro bedekte heuvel, en iedere stengel rogge deelneemt aan het maken van muziek. In de ‘Zwei Chöre’ van Tyrrell worden zowel vreugde als afscheid voelbaar, in muziek over het bloeien en verdorren van een bos. Ook Janáček maakt met ‘Kačena Divoka’ (‘De wilde eend’) tragiek door middel van de natuur voelbaar, maar ook het vurig geluk van samen zingen in ‘Naše píseň’ (‘Ons lied’). Samen met het opzwepende ‘Warning to the rich’ van Jennefelt en het hemelse ‘Faire is the heav’n’ van Harris vormt Voices of Joy een levendig geheel, dat u zeker bij zal blijven.

Jubel mee, en geniet van de verbindende kracht van koormuziek tijdens dit lustrumprogramma op 14 juni in Amsterdam, en 16 juni in Utrecht!

Binnenkort zijn op deze plek de kaarten voor Utrecht te koop!

Gegevens

Datum:
16 juni
Tijd:
15:00