Concerten

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert ‘Standing Naked’ (Dominicuskerk, Amsterdam)

17 december 2023, 16:00

In december voeren we een nieuw, spannend programma uit: ‘Standing Naked’. Bijzonder aan dit programma is dat er vijf wereldpremières plaatsvinden; gloednieuwe stukken die geschreven zijn dóór en vóór studenten. Deze composities zijn elk op hun eigen manier een reactie op de moderne samenleving.

Zo beschrijft Marijn Eigenhuis’ compositie het concept ‘oorlog’ en de aard van de mens, en gaat Felix Hirns stuk over eenzaamheid en contact maken. De werken van Davin Mosterd en Karel Stegeman geven elk een draai aan het Duitse romantische idioom, en Koen Leenaers’ compositie geeft aan de hand van Hebreeuwse tekst en inventieve woordschilderingen een beeld van het ontstaan van de mensheid tot nu.

Hiertegenover staan madrigalen van Straesser (1993), waaronder ‘What have I to fear?’ en ‘Standing Naked’. Deze werken, met dagboekteksten van Dag Hammarskjöld, gaan over jezelf blootgeven en moed; eigenschappen die we ook aan de jonge componisten kunnen toeschrijven. Diepenbrock en Andriessen laten met hun lichte klanken en virtuositeit een kant zien van de Nederlandse muziektraditie die we niet eerder tegenkwamen, en samen met Sweelincks charmante psalm 150 vormen zij een uitstekend voorbeeld voor de aanstormende componisten.

Al met al zorgt de samenkomst van jong en oud, van vernieuwing en traditie, kwetsbaarheid en durf voor een rijkgevuld programma dat je niet wilt missen!

Bestel hier kaarten voor Amsterdam!

Gegevens

Datum:
17 december 2023
Tijd:
16:00