Home

Adopteer een Cantorijn!

En help ons op tournee! In de zomervakantie gaat de Cantorij op tournee naar Barcelona. Daar gaan we veel zingen, workshops geven op basisscholen en natuurlijk genietn van de zon.

U kunt deze concertreis sponsoren! Door een Cantorijn te adopteren en deze daarmee een zetje naar het warme Spanje te geven.

Adoptieopties:

  • €5: een postkaartje van uw eigen Cantorijn
  • €10: een leuke videoboodschap via WhatsApp (naast het postkaartje).
  • €25: een mooi souvenirtje uit Spanje (naast het postkaartje en de videoboodschap)

Mendelssohn in de Geertekerk

Een registratie van ons optreden in de Geertekerk op 1 april.
Felix Mendelssohn - Warum toben die Heiden

Open repetities

Voor het stoere zomerprogramma A capella in your Face! is de Cantorij op zoek naar nieuwe zangers! We zijn nog op zoek naar zangers in alle stemgroepen. Wil je meezingen? Kom dan sfeer proeven bij onze open repetities op 11 en 18 april om 20:30 in lokaal 024 van Cultuurcentrum Parnassos! Stuur voor meer informatie een mailtje naar onze secretaris Olivier Rutgers via secretaris@uscantorij.nl.

A Capella in your Face!

Na het daverende Ein Deutsches Requiem van Brahms gaat de Cantorij in het laatste programma voor de zomervakantie aan de slag met A Capella in your Face!, waarin de oude polyfonie van de Nederlandse Orpheus, Jan Pieterszoon Sweelinck, wordt gecombineerd met de Songs for Capella van de jarige Philip Glass, het eerste a capella koorwerk dat Eric Whitacre en het geweldige Curse upon Iron van de dit jaar overleden Veljo Tormis. Ook modernere muziek van Nederlandse bodem is te horen: een drieluik van Robert Nasveld op tekst van hotelrecensies en het werk Le vrai visage de la paix van Rudolph Escher - een van de grootste Nederlandse componisten van de afgelopen eeuw.

 

Wees welkom op 16 juni om 20:15 in de Waalse Kerk te Amsterdam en op 17 juni om 20:15 in het Academiegebouw te Utrecht om van dit geweldige programma te komen genieten met een typische USCantorij-mix van oud en nieuw.

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Op donderdag 29 juni om 21:30 is de Utrechtse Studenten Cantorij te horen in de Domkerk te Utrecht op het slotconcert van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht (IKFU), als afsluiting van de Kerkenmarathon. 

We zingen hier het werk Plainscapes van Pēteris Vasks voor koor, viool en cello met Boris Brovtsyn op viool en Harriet Krijgh op cello. Ook voeren we het prachtige Curse upon Iron uit van Veljo Tormis.

De rest van het programma bestaat uit Fratres van Arvo Pärt voor strijkkwartet en de Chaconne van Bach voor soloviool.

USCantorij in de Spiegelzaal

Op zondag 26 maart was de USCantorij te gast bij het programma Spiegelzaal, live vanuit het Concertgebouw in Amsterdam, om een voorproefje te geven van Ein Deutsches Requiem van Brahms.

 

Terugluisteren van de uitzending kan hier: http://www.radio4.nl/spiegelzaal/uitzending/410556