Welkom bij de Utrechtse Studenten Cantorij!

Welkom op de website van de Utrechtse Studenten Cantorij.

RECTIFICATIE

Het concert op 2 juli in Deventer vindt niet plaats in de Bergkerk, Deventer maar in de Broederenkerk te Deventer! Weliswaar om de hoek, maar toch niet helemaal hetzelfde. Wees welkom bij dit slotconcert van onze concertserie "Water en vuur", de toegang is gratis! Water en Vuur in Deventer.

Concerten Water en Vuur

Schijnbare tegenstellingen worden verenigd in het concertprogramma Water en Vuur van de Utrechtse Studenten Cantorij (USCantorij). Op 17 juni, 19 juni en 2 juli in respectievelijk Utrecht, Amsterdam en Deventer zingt de USCantorij over zowel brandende, smeulende liefde als regen, onweer en storm. Een a-cappellaprogramma van een van de beste studentenkoren die Nederland te bieden heeft met zowel gloednieuwe muziek als madrigalen van zeventiende-eeuwse meesters.

Op het programma staat muziek met als voornaamste thema de liefde en het zoeken naar een manier om het brandende verlangen hiernaar te blussen. (Bij voorkeur door de liefde te beantwoorden!) Een van de hoofdwerken is dan ook de bundel Six Fire Songs van Morten Lauridsen: zes madrigalen op teksten van renaissancedichters die verbonden worden door Lauridsens ‘vuurakkoord’ dat in alle zes de stukken de hartstochtelijk vurige momenten kracht bijzet.

Drie madrigalen van Carlo Gesualdo da Venosa vormen een tweede hoogtepunt. Deze madrigalen zijn voorbeelden van de meest wringende muziek die de renaissance voortbracht. Ze werden geschreven door een componist die beroemd werd nadat hij zijn vrouw en haar minnaar gruwelijk vermoordde toen hij hen op heterdaad betrapte. Men zegt dat in alle muziek die hij sindsdien schreef zijn martelende schuldgevoel te horen is…

Het blussen van de brand wordt voor de rekening genomen van Pēteris Vasks die schrijft over de Ugunssargs: de vuurwachter. Verder staan op het programma nog drie delen uit A Child of our Time van Michael Tippett, en twee nieuw geschreven stukken: Alfonsina y el Mar van oud-Cantorijn Imre Ploeg en ...aurum est obscuratum van Thomas van Dun, student compositie aan het Utrechts Conservatorium.

De opbrengst van de zelfgebakken taart die we traditiegetrouw in de pauze verkopen gaat dit keer naar The Well Foundation, een stichting die helpt schoon drinkwater te realiseren in de armste landen.

 

Data:

17 juni 20:15
Pieterskerk, Pieterskerkhof 5
UTRECHT
Kaartverkoop


19 juni 12:00
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1
AMSTERDAM
Vrijwillige bijdrage

 

2 juli 15:00
Broederenkerk, Broederenstraat 18
DEVENTER
Vrijwillige bijdrage

 

 

Toegang:

€15 regulier

€8 student

 

Groepskorting:

Bij een groep van 5 personen of meer ontvangt u €1,50 korting op elk kaartje! Mail uw groep naar Olivier Rutgers: secretaris@uscantorij.nl.

 

Foto: Luciano Zorzetto